Tiny Explorer

FAQ

Tiny Explorer, Slaapcoach omgeving Eindhoven, Droomritmecoach, Onrustdeskundige. Vrouw zit achter typmachine

Hier ontdek je snel antwoorden op veelvoorkomende vragen.

Mocht je vraag er niet tussen staan, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Wat maakt een slaapcoach volgens de Droomritme Methode anders?

Om toegelaten te worden tot de opleiding Droomritmecoach heb ik een selectieprocedure doorlopen. Daarnaast ben ik persoonlijk opgeleid door de grondlegster van deze methode. Tijdens de opleiding heb ik een intensief traject doorlopen waarin zowel kennis als vaardigheden worden behandeld. Aan het eind van de opleiding wordt alles getoetst door middel van een eindexamen.

De opleiding tot Droomritmecoach is de enige Nederlandse opleiding op dit gebied en deze is gebaseerd op de bewezen droomritme aanpak. De meeste slaapcoaches werken met een methode die alleen naar de slaaptechniek kijkt en geven daarbij geen duidelijke stappen en houvast.

Als droomritmecoach kijk ik holistisch, en neem ik alle factoren rondom het slapen mee. Daarnaast schrijf ik alles op maat voor jou kleintje. 

Vanaf welke leeftijd kan ik werken aan betere slaap voor mijn kindje?

De Droomritme Methode is geen slaaptraining maar werkt met slaapvorming en slaapeducatie. Er wordt zorgvuldig rekening gehouden met het biologische ritme van je kleintje, waarbij de nadruk ligt op responsiviteit en hechting.

Dit maakt een droomritmeconsult geschikt voor alle kleintjes van 0 tot 4 jaar. Met uitzondering van de eerste paar weken. Deze weken staan namelijk in het teken van wennen, hechten, uitrusten en genieten.

Kun je garanderen dat mijn kind beter slaapt na de coaching?

Hoewel de methode bewezen effectief is en droomritme staat voor kwaliteit, is nooit een 100% succesgarantie te geven. Een onderliggende oorzaak kan storen, reden waarom je in een uitgebreid slaaptraject ook een analyse en advies hieromtrent krijgt. Verder valt of staat het succes met de inzet en het opvolgen van de adviezen. 

Welk slaaptraject past bij mijn situatie?

Welk slaaptraject het beste bij je past is voor iedereen anders. Ik zou je adviseren om een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen.

In dit gesprek maken we nader kennis met elkaar en bespreken we kort de situatie. Je krijgt van mij de informatie over hoe ik te werk ga en wat ik voor jou kan betekenen. We bespreken samen welk slaaptraject er het beste bij jou wensen, situatie en behoefte past.

Mocht je een keuze hebben gemaakt, vraag dan zelf een slaaptraject aan via de website.

Kom je bij mij thuis?

Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik twijfel of Slaapcoaching bij mijn manier van opvoeden past?

De droomritme Methode is geen slaaptraining maar werkt met slaapvorming en slaapeducatie. Er wordt zorgvuldig rekening gehouden met het biologische ritme van je kleintje, waarbij de nadruk ligt op responsiviteit en hechting.

Daarnaast is het slaapplan 100% maatwerk voor jou en je kleintje. Soms zijn er maar een paar kleine aanpassingen nodig om mooie stapjes vooruit te zetten in het slapen.

Twijfel je toch? Neem dan gerust contact op met mij voor een gratis kennismakingsgesprek. We kunnen dan samen kijken of mijn methode ook bij jullie past.

Ik wil dat mijn kleintje bij mij op de kamer blijft slapen.

Slaapcoaching betekent niet automatisch dat je kleintje op een eigen kamer moet gaan slapen. Tijdens de intake geef je aan wat jou wensen zijn rondom het samen slapen op een kamer. Deze wensen neem ik mee in het schrijven van het slaapplan.

Kan ik borstvoeding blijven geven tijdens en na de Slaapcoaching?

Uiteraard, dat kan zeker. Ik vind dat je pas moet stoppen met borstvoeding op het moment dat jij dat zelf echt wilt. Niet omdat je hoopt of denkt dat je kleintje daardoor beter gaat slapen.

Tijdens de intake geef je aan wat jouw borstvoedingswensen en doelen zijn. Ik neem deze mee in het schrijven van het slaapplan. 

Wat als mijn kleintje ziek is tijdens de coaching weken?

Helaas is ziek zijn iets wat we niet kunnen voorkomen. Dit kan het slaaptraject wel beïnvloeden.

Wanneer je kleintje ziek is, kun je het beste contact met mij opnemen. Ik zal met je mee kijken of het beter is om het slaaptraject tijdelijk stil te zetten, totdat je kleintje weer is opgeknapt.

Daarnaast krijg je van mij tips en handvaten om door deze periode heen te komen, zonder dat je weer helemaal terug bij af bent.

Wordt een droomritmecoach vergoed door de verzekering?

Helaas is het voor nu nog niet mogelijk om een traject met een slaapcoach vergoed te krijgen door een zorgverzekering. Hopelijk zal dit in de nabije toekomst wel tot de mogelijkheden behoren.

Is er een andere manier om een droomritmecoach (deels) vergoed te krijgen?

Verschillende werkgevers bieden tegenwoordig hun werknemers een vitaliteitsbudget aan. Deze is vaak te besteden om je eigen gezondheid te verbeteren, bijvoorbeeld om te gaan sporten.

Een goede nachtrust is uitermate belangrijk voor je gezondheid. Ga met je werkgever in gesprek en bespreek of de Slaapcoaching (voor een deel) door hen vergoed kan worden. 

Is er een wachtlijst voor jou als droomritmecoach?

Dit wisselt heel erg per periode.

Tijdens het kennismakingsgesprek zal duidelijk worden wanneer het slaaptraject van start kan gaan.

Helaas is dit niet meteen morgen al. Hou er rekening mee dat je zelf enkele dagen nodig zult hebben om de daglogs bij te houden en het intakeformulier in te vullen. Daarnaast heb ik de tijd nodig om een persoonlijk slaapplan voor jullie te schrijven.

Ga direct naar slaaptrajecten